B23.- Restauració de mobles

Taller de restauració a Tres Roques

 

Calendari De 5 d’octubre a 30 de novembre de 2020 (FESTIU: 12 d’octubre)
Horari Dilluns de 17 a 19 h
Nº Sessions 8
Formador/a  Carla Alpáñez
Preu 62 € (*)

Descripció La restauració o transformació de mobles i peces velles els dona una segona oportunitat, per això hi ha un munt de tècniques per aprendre. L’objectiu d’aquest taller és conèixer i practicar, damunt de mobles o elements no gaire grossos, les passes que cal seguir quan ens trobem davant d’una peça: el tractament, els decapats, l’aplicació de ceres, el reconeixement de diferents materials, etc.
Continguts
  • Planificar la restauració de la peça
  • La preparació i neteja
  • El tractament insecticida i preventiu
  • La petita reparació
  • Tècniques de vernissatge o acabat superficial
  • Els diferents acabats i policromies
  • Material: tints naturals, decapant, matacorcs (desinfectant), massilla, vernís (gomalaca o tapaporus), dissolvent, pinzell, paper de vidre, cola blanca, cinta de pintor.
Metodologia La restauració de mobles i peces antigues és un ofici que abasta multitud de tècniques.

L’objectiu d’aquest taller és apropar-nos a la restauració de mobles amb elements no massa grans. Aprendrem les tècniques bàsiques com decapar, tractament de xilòfags, envernissats, encerats i brunyits. També coneixerem els diferents materials per a cada procés de restauració.

Observacions (*)Aquesta activitat comporta una despesa extra en material d’aproximadament 15-18€. La professora us n’ informarà el primer dia de classe.

El taller de restauració únicament tractarà la fusta, no es treballarà amb  altres materials que puguin formar part de la peça que l’usuari triï, com tèxtil, vidre, etc.

Curs d’iniciació. Es recomana portar un davantal o una bata per no embrutar-se i un moble de casa, de mida petita-mitjana.


Fes una ullada al procés d’Inscripció Inscriu-te