A11.- INTENSIU amb classe telemàtica setmanal. Curs de suport a l’examen ACTIC del nivell mitjà. TOTES les competències Totes les competències (matins)

Un intensiu per ajudar-te a preparar l’examen de la certificació ACTIC nivell mitjà
Calendari De 9 d’abril a 18 de juny de 2021 (Festiu per pont de la segona Pasqua: divendres 21 de maig)
Horari Divendres de 9.30 a 12.30 h
Nº Sessions 10
Formador/a  Xevi Torres
Preu 60,30 €

Descripció Si teniu a la vista presentar-vos a algun concurs d’oposicions o de mèrits, o senzillament us cal acreditar els vostres coneixements d’informàtica d’usuari amb una certificació oficial, aquest curs us prepara per afrontar la prova d’acreditació ACTIC de nivell mitjà. En només 30 hores revisarem les 8 competències que hi entren, des de “Cultura, participació i civisme digital” (Competència 1), fins a “Presentació de continguts” (Competència 8). Els exercicis proposats  tenen com a objectiu recuperar i endreçar els coneixements previs que pugueu tenir de cadascuna de les competències i, sobretot, familiaritzar-vos al màxim amb el tarannà i la perspectiva de la Prova d’Acreditació.
Continguts C1. Cultura, participació i civisme digital

Recursos informatius i participatius de les TIC i internet, Possibilitats laborals de les TIC i Internet, Tràmits administratius (e-administració), El certificat digital, Codis QR, Eines col·laboratives avançades, Les xarxes socials, Etiqueta, Mitjans socials, Dades massives i mineria de dades, Entorns virtuals multiusuari (MUVE), La realitat augmentada, Internet de les coses, RSS, Mecanismes i mitjans d’accés a Internet, Drets i deures dels internautes.

C2. Tecnologia Digital i ús de l’ordinador i del sistema operatiu

Dispositius portàtils, Ús dels dispositius portàtils, tecnologia de la connectivitat, Configurar un dispositius mòbil,, Conceptes avançats de sistemes operatius, La informàtica en núvol, La seguretat al món digital.

C3 Navegació, cerca i comunicació en el món digital

Configuració del navegador web, recerca avançada d’informació a Internet, Desament d’informació d’Internet, marcadors socials, Correu electrònic, Llibreta d’adreces, Transmissió multimèdia per IP, Missatgeria Instantània, Seguretat avançada.

C4 Tractament de la informació escrita

Format de paràgraf, Format de pàgines, Inserció de taules, imatges i formes, Combinar correspondència.

C5 Tractament de la informació gràfica

Edició d’imatge: ajustament de color, grandària de les imatges, rotació, perspectives, capes, conversió entre formats.

Edició d’àudio: freqüències, taxa de bits, efectes d’esvaïment, eliminació de soroll, control de nivell de volum, afegir efectes d’eco, conversió de formats.

Edició de vídeo: el DVD, formats PAL i NTSC, configuració dels subtítols i l’idioma, accés directe a escenes, continguts extra, captura de fotogrames d’un vídeo, configuració d’un vídeo per a publicar-lo a Internet.

 C6 Tractament de la informació numèrica

Operacions entre cel·les, rangs, fulls i llibres. Format Condicional. Fórmules i funcions bàsiques (matemàtiques, de text i lògiques).
Administració de dades amb un full de càlcul: cerques i filtres. Impressió de fulls de càlcul

C7 Tractament de les dades

Creació de taules, Ordenació, recerca i filtre d’informació a les taules, Consulta de dades, informes de dades, formularis de dades i còpies de seguretat.

C8 Presentació de continguts

Funcions bàsiques del treball amb presentacions de continguts. Inserció i organització de continguts (text, imatges i àudio).
Les vistes. Efectes i animacions entre diapositives. Impressió de presentacions.

Metodologia Aquest curs es du a terme des de les perspectives de l’aprenentatge significatiu (ubicant els alumnes en el centre del seu procés d’aprenentatge a partir de la realització, en la mida del possible, de projectes personals i/o professionals) i del “learning by doing” (segons el qual l’aprenentatge s’adquereix eminentment des de la pràctica de les matèries corresponents).

Fes una ullada al procés d’Inscripció Inscriu-te