B06.- Fotografia 2

Tres Roques, cursos, tallers, formacio, imatge i so, formació profesionalitzadora, fotografia, Sergio Ruiz, Ensenyament, Mataró
Sessió pràctica dels alumnes del Sergio

 

Calendari De 20 d’abril a 8 de juny de 2020 (FESTIU LOCAL: 1 de juny)
Horari Dilluns de 17.30 a 19.30 h
Nº Sessions 8 (7 al Centre +una pràctica en dissabte)
Formador/a  Sergio Ruiz
Preu 58 €

Descripció Dirigit a aquelles persones aficionades a la fotografia, amb nocions de tècniques bàsiques, que volen seguir aprenent i perfeccionant en aquest àmbit. Amb una millora en la tècnica fotogràfica sempre es pot perfeccionar el resultat, tant en aplicacions professionals com en altres d’artístiques. Aquest curs us ofereix l’oportunitat de fer un tast a diverses disciplines en  fotografia d’estudi: el retrat, el bodegó i el macro amb la il·luminació específica; i en fotografia d’exteriors: el paisatge, l’arquitectura, el reportatge i la fotografia nocturna.
Continguts Continguts del curs:

1- L’estudi, presentació del curs.

Presa de contacte i explicació del funcionament dels flaixos d’estudi. Fotometria i balanç de blancs

2- El retrat I

Tècnica i esquemes d’il·luminació. El rati de contrast, direcció i qualitat de la llum. Pràctiques.

3- El retrat II

Autors destacats en retrat, passi de diapositives. Composició i fons. Treball lliure en retrat.

4- El bodegó i macro

Composició de l’escena, il·luminació i enquadrament. Il·luminació de materials complexos.Objectius macro i rati d’ampliació. L’enfocament i la profunditat de camp crítica. Il·luminació macro.

5- Paisatge (pràctiques dissabte)

Pràctiques i explicacions en viu. Treball lliure. Repàs dels treballs realitzats i conclusions.

6- Reportatge

La fotografia documentalista i la seva importància social. Passi de diapositives d’autors. Pràctiques i explicacions en viu. Treball lliure. Repàs dels treballs realitzats i conclusions.

7- Fotografia nocturna (teoria)

Teoria i utilització de lluminària creativa. La llum combinada i el lightpainting. Passi de diapositives.Fotografia urbana nocturna, control de l’exposició. Treball lliure.

8- Presentació de  projectes final de curs

Passi de diapositives dels projectes de final de curs dels alumnes, comentaris i conclusions finals.

Metodologia – Les classes a l’aula són una combinació de teoria i pràctica, els alumnes realitzen fotos a totes les sessions.

– Les explicacions es combinen amb diferents materials audiovisuals: fitxes explicatives, fotografies d’exemples, pàgines webs, vídeos, elements flash interactius i material d’autors destacats de la història de la fotografia.

– En moments concrets de la part teòrica, s’expliquen els conceptes càmera en mà i es videoprojectaran en viu les accions de la càmera.

– Les pràctiques es realitzen amb llum artificial continua i flaixos d’estudi professionals.

– Les sortides de pràctiques consten d’una primera part explicativa i organitzativa i una segona de pràctica lliure de l’alumnat. Al final de les pràctiques es fa una valoració del treball obtingut.

Observacions Hi haurà una sortida de pràctiques en dissabte (data pendent de concretar, en funció de les condicions meteorològiques). És imprescindible disposar d’una càmera digital rèflex o similar i haver cursat el primer nivell de fotografia

Fes una ullada al procés d’Inscripció Inscriu-te