B15.- Fotografia de viatge: com treure el màxim profit d’un viatge fotogràfic

Fotografia d’Albert Masó

 

Calendari Dijous 22 i 29 d’octubre de 2020

Dimecres 2, 9 i 16 de desembre de 2020

Horari De 16.30 a 20 h
Nº Sessions 5
Formador/a 

*Curs impartit per tres formadors

Albert Masó,

Marta Bretó

Tato Rosés

Preu 68 €

Descripció La finalitat del curs és proporcionar tots els coneixements necessaris per planificar un viatge amb l’objectiu que resulti fructífer de cara a aconseguir un bon reportatge fotogràfic.  S’explicaran els procediments més adequats per tal que les imatges siguin de qualitat. També parlarem de l’equipament no fotogràfic més adient per a fer ruta: roba, calçat, i complements diversos, així com dels aspectes pràctics per a resoldre les diferents situacions que ens podem trobar al llarg de l’itinerari.
Continguts Albert Masó. Els safaris i els viatges de natura; la preparació del viatge; la planificació de la ruta; l’ elecció de l’equip fotogràfic : 22 i 29 d’octubre

 

Marta Bretó. Els viatges de trekking i aventura : 2 de desembre

 

Tato Rosés. Els viatges de tipus cultural i etnogràfic : 9 de desembre

 

Darrera sessió amb tots els formadors: 16/12. La selecció final i la postproducció; l’Story-telling; exemples de reportatges fotogràfics de tots els tipus; valoració i edició de fotografies de viatges fetes pels alumnes.

Metodologia Es comença amb els conceptes bàsics necessaris, l’equip fotogràfic més adequat per a viatjar i els procediments generals per aconseguir una alta qualitat de les imatges.

Després es dediquen explicacions completes de cadascun dels tres tipus fonamentals de viatges fotogràfics: els de natura i safaris, els etnogràfics i culturals i els de trekking i aventura.

Les explicacions estan orientades directament a la  pràctica, amb la finalitat d’aprendre a aconseguir tornar dels viatges que fem amb un reportatge de qualitat que reflecteixi el destí que hem visitat.

Per il·lustrar tot el contingut del curs es projectaran fotos i audiovisuals que exemplifiquin les tècniques i procediments explicats.

Al final projectarem fotos que proporcionin els alumnes per comentar-los les millores que es podrien fer en cada imatge o reportatge.

Observacions Es tractaran tota mena de viatges: culturals, de natura, etnogràfics, safaris, rutes en cotxe, trekkings de muntanya, viatges relaxats o d’aventura i viatges mixtos que reuneixin diversos objectius.

Fes una ullada al procés d’Inscripció Inscriu-te