B06.- Creació fotogràfica

Tres Roques, cursos, formació, Mataró, fotografia, Xènia Sola

 

Calendari De 7 d’octubre a 25 de novembre de 2020
Horari Dimecres d’ 11.30 a 13.30 h
Nº Sessions 8
Formador/a  Xènia Sola
Preu 62 €

Descripció L’objectiu d’aquest curs és treballar la creativitat mitjançant propostes pràctiques per afinar l’ull fotogràfic. Plantejarem exercicis de narrativa i introduirem els alumnes en la poesia visual, treballant àrees més introspectives com l’autoretrat, el nu, o els ismes més importants en la història de la fotografia.
Continguts El curs constarà de quatre etapes:

 • Teoria fotogràfica
 • Desenvolupament d’un projecte personal i seguiment del mateix
 • Edició del material aconseguit
 • Exposició de tots els treballs realitzats
  • Durant el curs es treballaran diferents conceptes teòrics i pràctics, sempre amb la finalitat de ser aplicats en el desenvolupament del projecte personal de cada alumne.
   Aquest projecte serà lliure, i durant el curs es farà un seguiment i acompanyament d’aquest treball amb la finalitat de millorar i aprofundir en el concepte que l’alumne hagi decidit dur a terme.
   Es treballarà el fet narratiu en la fotografia i s’utilitzaran referents en diferents disciplines per a oferir noves maneres d’entendre totes les possibilitats que ens ofereix la fotografia com a eina d’expressió.
   Un cop enllestit el projecte, es treballaran els conceptes d’edició per a poder iniciar el tractament digital i format que finalment tindran les imatges per a ser exposades.
   Finalment, després de tot aquest procés es durà a terme l’exposició conjunta de tots els alumnes, que també hauran de participar en el procés d’organització de les obres i muntatge.
Metodologia Les classes a l’aula son una combinació de teoria i pràctica.

– Les explicacions es combinen amb diferents materials audiovisuals: fitxes explicatives, fotografies d’exemples, pàgines webs, vídeos, etc.

– Es van intercalant classes de teoria al centre amb classes pràctiques a fora.

Observacions És imprescindible disposar d’una càmera digital rèflex o similar. És recomanable haver cursat el primer i el segon nivell de fotografia a Tres Roques o un d’equivalent.

 • El projecte personal es desenvoluparà en hores fora de l’horari de classe. És important disposar del temps i les ganes per a la producció del projecte individual.
 • El cost de material d’exposar anirà a càrrec de l’alumne. Serà aquest qui decidirà si vol fer-ho o no.

Fes una ullada al procés d’Inscripció Inscriu-te